Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем 145 1.6 T.S 97'

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем 145 1.6 T.S 97'

Историята е следната. Купих преди година Алфа 145 1.6 Т.С 1997 с тракащ вариатор. Четох във форума за вариатора и разбрах че има ремонтен комплект. отидох на майстор и оправиха вариатора. Обаче след това започна от време на време да ми премигва лампата за инжекциона. Отидох на диагностик закачиха я ми изчистиха някакви грешки и всичко беше наред! Преди седмица лампата пак светна но вече свети постоянно! На ниски обороти колата не е толкова пъргава както си беше! Също сутрин трябва да почакам малко преди да тръгна защото в момента в който подам газ и оборотите падат и още малко и ще загасне. отидох на диагностик и сега показва грешка за някакво късо на ето този датчик

Uploaded with ImageShack.us

Обясниха ми че или колата не е зацепена правилно или от датчика идвал проблема с лампата. Отидох при моя майстор той я презацепи с тия пети дето трябвало с тях да се прави но определено лампата продължава да свети.
    Интересувам се някой имал ли е такъв проблем? второ как се казва тоя датчик че му забравих името и колко струва ако е той и къде може да се намери ?
    Last edited by milodada; d.m.y г., 18:50.

Имах този проблем по същия начин се държеше колата и лампата светеше + че трудно палеше понякога. Беше от датчика на разпределителния вал. Това което си снимал мисля че е соленоида на вариатора и при ТС двигателите са ми казвали че не е проблемен. Отиди за диагностика в сервиз който се занимава с алфи, разгледай, има цял раздел със сервизи във форума с мнения за тях. Датчик втора ръка ако зимаш, го взимай с уговорка ако не стане да правите обратната трампа, нов мисля е ~100лв. За смяната му горещо ти препоръчвам в някой от алфа сервизите. Моята бяха прескочили 3 зъба в сервиза "при на бръснара брат му" че било почти без пари...

Comment

Това ти е соленоида за вариатора и няма нищо общо със червената лампа на таблото.Гледам си от София малко по нагоре има раздел общ технически,виж кои са ти сервизите за твоя регион,за кои сервиз какви отзиви има избираш си един и бягаш да ти направят свястна диагностика.
      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Явно така ще стане. Благодаря за съветите !

Comment

Първоначално публикувано от milodada Покажи съобщение
          Явно така ще стане. Благодаря за съветите !
          мои ,колко струва ремонтния комплект за вариатора
          156 1,9 sportwagon

Comment

15-ина лв
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

точно толкова е ! 15 лв.

Comment

Working...
              X